Panteon Group SI Panteon Group EN Editel Adria HR

Nazovite nas ili se dogovorite za sastanak!

T: +381 (0) 11 260 61 06

E: info@rs.panteongroup.com


 

RSS

Budite obavešteni automatski, čim se dogodi!

Na stranicama Panteon Group putem RSS tehnologije dostupne su vam novosti i obaveštenja kao i tehničke novosti, na koje ćete biti upozoreni čim su objavljene.

Za korišćenje potreban vam je RSS klijent, na kojem odaberete jedan ili više RSS kanala, koji su navedeni u nastavku.

Šta je RSS?

Postoji više objašnjenja značenja skrećenice RSS, a najviše uvažena je ‘Really Simple Syndication’ ili ‘stvarno jednostavna obaveštenja’. RSS korisnike obaveštava da su novosti na internetskom mestu ažurirane. Poslednje novosti odmah nakon objavljivanja možete naći na jednom mestu, kako ne biste morali svaki dan pregledati (svako) internetsko mesto posebno. Korisnici su tako uvek ukorak sa najsvežijim informacijama za koje su zainteresovani, a istovremeno uštede na zakasnelom pregledanju.

Kako koristimo RSS?

Za biranje novosti putem RSS potreban vam je klijent (program) za RSS-datoteke, koji u uređenom obliku prikaže informacije dobijene iz različitih internetskih izvora. Nakon što instalirate klijenta treba samo da odredite koje ćete kanale birati.

Koji RSS klijent je najbolji?

Broj RSS klijenata svakodnevno raste, dostupni su besplatni i plaćeni programi, koji rade na različitim operacionim sistemima.

U većini slučajeva, klijent je već na  vašem računaru, budući da je već deo pretraživača Mozilla Firefox, koji omogućava čitanje RSS-kanala u obliku "Live Bookmarks". Slično omogućava i Internet Explorer 7. RSS-kanale podržava takođe Mozilla Thunderbird, a vrlo popularan je i Google-ov program.